Referensinstallationer

Det finns otroligt många olika installationer genom åren där Aquatron har använts.
Nedan visar vi ett antal olika exempel.

Aquatron är baserad på naturens lagar.
Separatorn kan placeras nästan var som helst, så länge det är möjligt att få rätt lutning på rören.

Det enda som behövs är att vatten / fasta ämnen från toaletten kommer ner i vinkel mot Aquatron Separator, med rätt grad den sista metern.

 

Kategorier

Referenser är indelade i olika kategorier för att göra det mer begripligt.

Augustenborgsskolan, Malmö

Produkt: Aquatron 4×300, Installerat 1999

100 elever i åldrarna 5-6 år går i skolan där detta system används. Här används maskar för komposteringen och under de första 10 åren tömdes systemet endast 1 gång.

Östra Tornskolan, Malmö

Produkt: Aquatron 1200, Installerat 1997

En skola med 250 elever och lärare. Separatorn och biokammrarna är placerade i samma rum som värmepannorna och tillsammans med kompostmask möjliggörs effektiv kompostering i perfekt temperatur året runt. Systemet tömdes bara 1 gång de första 15 åren.

Forskningscenter ICTA-ICT på Campus UAB, Cerdanyola (Barcelona), Spanien

2011–2014.

Projektet har utformats med hållbarhetskriterier, både när det gäller energi- och vattenförbrukning för driften och i de material som används för konstruktionen.

Byggnaden rymmer främst kontor och laboratorier som på grund av sin aktivitet tenderar att generera värme. Designen syftar till att dra nytta av denna värme på vintern och driva ut den på sommaren genom naturlig ventilation. Fasadens element öppnas och stängs automatiskt för att reglera solinfångning och ventilation.

En betongkonstruktion med mycket termisk tröghet bidrar direkt till byggnadens passiva komfort. Betongbjälklagen har gjorts lättare med inlagda rör genom vilka luften cirkulerar, kompletterat med ett geotermiskt strålningssystem.

Fyra centrala ljusgårdar minskar behovet av konstljus. På taket finns odlingar med växthus och ytor för avkoppling. Byggnaden optimerar hela vattencykeln genom att minska efterfrågan och förbrukningen genom återanvändning av regnvatten, grå-, gul- och svartvatten.

Casa Feng Shui, La Nou de Gaia (Tarragona), Spanien

Aquatron 4×200, installerades 2003, privatbostad.

Halvcirkelformad byggnad, ritad och byggd av ägaren, en tysk arkitekt, på en lantegendom. Självförsörjande hus med solpaneler för ljus, varmvatten och golvvärme.

Egen vattenbrunn och eget avloppsreningssystem för bevattning. Fyra toaletter har installerats, med separator och en Aquatron 4×200-enhet i en separat byggnad cirka 50 meter från huvudbyggnaden.