The Moonstone Project

Produkt: Aquatron 4×300, installerat 2005, permanentboende

The Moonstone Project: “To design and build Britain’s leading autonomous Eco-house”. Leigh och John Croft har byggt sitt ECO-HUS öster om Sheltenham. Huset har NIO toaletter (3/6 liters spolning) inkopplade på Aquatron systemet, den längsta toaletten har uppåt 50 meter ledning till separatorn.

S:t Annas Skärgård

Produkt: Aquatron 400, Installerad 1994, fritidsboende

Under de första 20 åren tömdes maximalt tio hinkar med mull. Komposteringsmask tillfördes vid installering 1994 och har aldrig behövt tillföras mer.

Västergötland

Produkt: Aquatron 90, Installerad 1996, permanentboende

Var till en början ett fritidshus, men har används som permanentboende sedan 2001. Under de första 15 åren byttes lysrören endast två gånger.

Hudiksvall

Produkt: Aquatron 90, Installerad 1990, fritidsboende

Monterad i fritidshus med villastandard på 60kvm där krav på åretruntboende var viktigt. Systemet har fungerat klanderfritt vare sig det är +25 eller –30 (Aquatron enheten står frostfritt) och komposten med maskar har fungerat perfekt under alla år.

Västervik

Produkt: Aquatron 4×200, Installerad 2011, permanentboende

För den som bor nära vattnet ställer kommunen höga krav på reningen. Kunden här har valt att installera en Aquatron med Fosforfälla för att uppnå detta

Casa Feng Shui, Tarragona, Spanien

Produkt: Aquatron 4×200, Installerad 2003, permanentboende

Fyra toaletter installerade, med separatorn i ett separat hus 50meter från huvudbyggnaden.

Into the Woods, Isle of Wight

Produkt: Aquatron 4×100 + Aquatron Vagn 200

Familjen Headington häftiga ekovänliga trähus som de hyr ut per natt har två Aquatron-system. Läs gärna med om detta fantastiska ställe på länken nedan.

HavRo

Produkt: Aquatron 4×200, Installerat 2005

Ett ekologiskt Bed & Breakfast för gäster sommartid med plats för 14 konferensgäster. Tack vare detta system behöver de i princip aldrig tömma biokammrarna.

Brandstation, Lindome

Produkt: Aquatron 4×300, Installerat 1999

Brandstationen är bemannad med 6 personer 24 timmar om dygnet och har upp till 20-30 personer vid utbildning. Brandstationen är belägen i ett område med hög skyddsnivå. Systemet består av Dubbletten snålspolande toaletter tillsammans med Aquatron-systemet. De tömmer systemet en gång om året. För urinen använder de två tankar om 14000 liter vardera, som de lokala bönderna tar vara på.

Smart ekologi!

Hållö Utpost, Smögen

Produkt: 4 x Aquatron 4×200

Utpost Hållö är ett oemotståndligt vandrarhem med fantastiska konferensmöjligheter. Under sommaren bedrivs cafeverksamhet. Det är beläget på sydsidan av naturreservatet Hållö. Anläggningen består av 6 fembädds ”sjöbodar” med dusch och handfat. Fullständigt utrustat kök och tre toaletter kompletterar sjöbodarna. Systemet var aktivt fram tills att Hållö fick kommunalt avlopp.

Augustenborgsskolan, Malmö

Produkt: Aquatron 4×300, Installerat 1999

100 elever i åldrarna 5-6 år går i skolan där detta system används. Här används maskar för komposteringen och under de första 10 åren tömdes systemet endast 1 gång.

Torshälla Segelsällskap, Lövskären

Produkt: Aquatron 4×200, Installerat 2000

Här finns besökare upp till ca 150 personer åt gången. Kuriosa är att en miljöinspektör anmälde Segelsällskapet och deras system, vilket slutade med vår statliga inspektion gav sitt godkännande av systemet som ett miljövänligt och ekologiskt system.

Östra Tornskolan, Malmö

Produkt: Aquatron 1200, Installerat 1997

En skola med 250 elever och lärare. Separatorn och biokammrarna är placerade i samma rum som värmepannorna och tillsammans med kompostmask möjliggörs effektiv kompostering i perfekt temperatur året runt. Systemet tömdes bara 1 gång de första 15 åren.

Hedesunda Skola, Hedesunda

Produkt: 2 x  Aquatron 1200, installerat 1997

De flesta toaletter var kopplade till Aquatron-systemet. Som mest var det över 300 elever på skolan. Biokammrarna var installerade intill skolans värmepannor för att möjliggöra hög värme.

Eklandaskolan, Mölndal

Produkt: 4 x Aquatron 1200

I slutet av 90-talet byggdes Eklandaskolan. Inriktningen var ekologiskt och miljövänligt för deras 800 elever. Först installerades Dubbletten snålspolande toaletter, vilket senare byttes till standardspolande toaletter. I över tio år var systemet aktivt och fungerade problemfritt.